Сеитба на картофи вместо сглобяване на коли - това е схемата

...
Сеитба на картофи вместо сглобяване на коли - това е схемата
Коментари Харесай

Руски автозавод праща служителите си на картофени ниви, след като BMW спря производството

Сеитба на картофи вместо сглобяване на коли - това е схемата за обществени обезщетения на чиновниците, която е измислил шефът на съветския авто цех " Автотор ". 

Производствената база за производство на коли на BMW, Kia и Hyundai се намира на територията на Калининградската област (част от Русия, ситуирана сред Полша и Литва с изход на Балтийско море). 

Владимир Щербаков е решил да раздаде по 10 декара земеделска земя за безплатно прилагане от служащи, които желаят да се занимават с обработката им. 

Парцелите би трябвало да се употребяват за произвеждане на земеделска продукция. Предприятието към този момент е подготвило земите за посев на семенни картофи. Служителите, които желаят да се включат в схемата, ще купуват семената от " Автотор ", споделя съветското издание на " Форбс ". 

Директорът на " Автотор " споделя, че може да даде към 300 хектара за рандеман на картофи в региона на две села край Калининград. Фирмата разполага и със личен аграрни бизнес, което изяснява и пренасочването на ресурса. 

Замяната на автопроизводството със селско стопанство е подхваната " поради комплицираното икономическо състояние ". Работниците, които ще създават картофи без аренда, ще бъдат определени посредством чоп.

" Автотор "  се принуди да спре огромна част от производството си поради отдръпването на немската автомобилна компания от съветския пазар след началото на войната в Украйна. 

Щербаков (бивш член на Централен комитет на Комунистическа партия на Съветския съюз и вицепремиер в последното държавно управление на СССР) споделя пред " Форбс ", че компанията е съкратила производството си от 900 на 300 коли в денонощие. Неговото сдружение е шеф на 3500 чиновници.

Част от тях обаче са пуснати в заплатен отпуск от 1 до 22 май. В естествен режим работят единствено подразделенията, които поддържат главната инфраструктура на завода, както и чиновниците, които създават електрически автомобили. 

Владимир Щербаков показва, че обстановката в завода е " доста комплицирана " поради спирането на веригата за доставки на съставни елементи. Един от най-големите оператори на контейнеровози Maersk е спрял транспорта на стока до пристанището на Калининград, което принуждава " Автотор " да търси различни направления за доставка. Европейски Съюз към този момент вкара спомагателни ограничавания, с които забрани влизането на съветски превозвачи на своя територия. 

Цената на превоза на частите от Китай и Южна Корея се е нараснала в пъти съгласно Щербаков. 

Той показва, че " Автотор " съставлява съвсем 50% от производството на артикули от Калининградската област, като преди глобите е осигурявала 80 на 100 от товарите на морските пристанища. Щербаков упорства за държавна помощ като " системообразуващо дружество ". 

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР